Hirdetés

Így kerülsz a börtönbe egy vírus miatt



|

Egy kártevő gyerekpornóra figyelmeztetett egy amerikait, akit aztán boldogan le is csuktak.

Hirdetés

A rendőrség soha nem küld olyan üzeneteket a gépünkre, hogy illegális letöltések vagy pornómegtekintés miatt ennyi és annyi büntetést kell befizetnünk. Nagyon valószínű, hogy az FBI sem kér meg minket arra, hogy gyerekpornó böngészése miatt legyünk kedvesek fizetni, de egyre többen gondolják úgy a PRISM kapcsán, hogy ezt Edward Snowdentől kellene megkérdezni. 

A régi trükknek sajnos a mai napig sokan bedőlnek, vagy megijednek tőle. Így történt ez a 21 éves, amerikai Jay Riley-val is, aki az FBI-os figyelmeztetés után úgy döntött, a rendőrséghez fordul segítségért. A Prince William megyében található rendőrség aztán végül mégis gyerekpornós vádak miatt a rács mögé zárta Riley-t. 

 

 

Riley állítólag segítségképp ajánlotta fel a rendőrségnek a gépét, hogy átvizsgálják, de ők azt állítják, hogy azon gyerekpornót találtak. A rendőrség helyi szóvivője szerint biztos megijedt a figyelmeztetéstől a fiatal férfi - később azt is közölték, hogy ilyen esettel soha nem találkoztak. 

A felugró ablak egyébként a Reveton ransomware egyik típusa volt, amely azt figyeli, milyen weboldalakra lépünk fel, majd egy hamis üzenettel pénzt akar kicsikarni tőlünk. Persze ha befizettük az összeget, azt ígéri, megszűnik a korlátozás a gépünkön. 

Jay Riley most börtönben pihen, a házát átkutatták, a gépeit lefoglalták, a rendőrség pedig gyerekpornóhoz kapcsolódó képek és üzenetek miatt nyomoz ellene.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.