Hirdetés

Így mentették meg a Costa Concordiát



|

A tengerjáró hajó tavaly futott zátonyra. A balesetnek 32 halálos áldozata volt - köztük egy magyar zenész.

Hirdetés

Egy speciális mentőcsapat kedd hajnalra talpra állította a Costa Concordiát. A 114 ezer tonna súlyú, 289 méter hosszú, 35 méter széles óceánjáró 2012. január 13-án szenvedett hajótörést a toszkán partoknál. A tragikus balesetnek 32 halálos áldozata volt – köztük a magyar Fehér Sándor, aki zenészként dolgozott a hajón.

Hirdetés

Az előzetes becslések szerint közel 600 millió euróba kerülő mentőakció 19 órán át tartott. A hajónak még hónapokig kell majd a part menti vízben elhelyezett víz alatti platformokon vesztegelnie, mielőtt a biztonságos kikötőbe vontathatnák.

A News XYZ kedden töltött fel a YouTube-oldalára egy time lapse videót, amely egy percbe sűrítve mutatja be a mentés gigászi munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.