Hirdetés

Így nyírd ki a riválisod



|

A Swiftech egyik processzorhűtőjét kivonják a forgalomból, szabadalomsértés miatt.

Hirdetés

Az igazán nagy szabadalmi pereket olyanok vívják nap mint nap, mint az Apple és a Samsung, de természetesen ettől függetlenül a kisebb játékosok is nagyon szeretnek odavágni a versenytársaiknak jogi formában. A bírósági ügyek eredményei általában nem igazán hatnak ki a fogyasztókra, hiszen általában sikerül találni a feleknek valamilyen kölcsönösen elfogadott megoldást, ha mást nem, akkor kiverik a szabadalmi licencdíjat a riválisból. 

A folyamat általában persze olyan hosszú, hogy azért sem veszik észre a vásárlók, mert a szóban forgó termékek már több évesek, és régen lecserélték őket - tehát amúgy sem találkoznánk velük a boltokban. Ezúttal a szabadalmi csaták egy másik oldala került előtérbe a Swiftech kapcsán. 

A gyártó folyadékhűtést alkalmazó H220-as processzorhűtője hamarosan nem lesz megvásárolható. Az Asetek azután ment a bíróságra, hogy szerintük két amerikai szabadalmukat is sértő a Swiftech. A döntés értelmében már most beszüntették a termék forgalmazását. A végeredmény kihirdetéséig nem adhat el ilyen eszközt a Swiftech, utána pedig eldől, hogy végleg kivonják-e a forgalomból a hűtőt. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.