Hirdetés

Így rabolhatóak ki az ATM-ek egy pendrive-val



|

Nem tudni, mennyi pénzt raboltak a malware-rel fertőzött USB-kulcsokkal.

Hirdetés

A készpénzautomaták a mai napig kedvelt célpontjai a tolvajoknak, és természetesen az idők során számos új ötletük támadt az ATM-ek szétverésén kívül arra, hogyan szedjék ki belőlük az összes pénzt. A BBC beszámolója szerint nemrég kiderült, hogy a tolvajok sikeresen vettek fel hatalmas mennyiségű pénzeket ATM-ekből úgy, hogy malware-rel fertőzött pendrive-okat használtak

Hirdetés

A biztonsági szakértők hamburgi, Chaos Computing Congressen elhangzott tájékoztatása szerint a rablók először kézzel lyukat vágtak a pénzautomatákra, hogy csatlakoztathassák a flash meghajtót. Ezután telepítették a rendszerre a kártevőt, majd elfedték a lyukat. Az első nagyösszegű lopásokat júliusban, Európában vették észre a bankok, de sok időbe telt, mire a biztonsági kameráknak köszönhetően egyáltalán rájöttek, mi is történik. 

A tolvajok a malware-nek hála egyedi felhasználói felületet húzhattak az ATM-ek rendszerére: egy 12 számjegyű kód megadása után képesek voltak pénzt kivenni, és még azt is látták, melyik bankjegyből mennyi van az adott automatában, meggyorsítva a lopást. Azt, hogy melyik bankoktól és mennyit loptak, a mai napig nem sikerült kideríteni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.