Hirdetés

Ilyen fotókat csinál egy kutya



|

A Nikon fényképezője akkor lőtte a képeket, amikor Grizzler pulzusa megemelkedett.

Hirdetés

Nem is olyan régen még nagy szenzációnak számítottak azok a macskák, amelyek nyakába egy fényképezőt tettek, és felvették, merre járnak. Most a konkurencia is visszavágott: a Grizzler nevű kutya a Nikon Asia egy új fejlesztésű rendszerének hála készíthetett rengeteg érdekes és megmosolyogtató képet. A fényképező a gyakorlatban az állat pulzusát figyelte, és minden alkalommal lőtt egy képet, amikor a kutya pulzusa megemelkedett - vagyis amikor valami nagyon felkeltette az érdeklődését. 

Hirdetés

Igazából a Nikon Coolpix L31-gyel kapcsolatban van szó egy ügyes reklámfogásról, amit egy 3D-nyomtatott, vaskos tokkal egészítettek ki. Bár a sorozatgyártás ebben a formában nem túl valószínű, a projektnek hála betekintést nyerhettünk a kutyák lelki világába, illetve megtudtuk, hogy mitől lesznek a legizgatottabbak. 

 

Nincsenek meglepetések

Grizzler nem lesz az év fotósa, elvégre a mellkasára rögzítették a fényképezőt, emberi viszonylatban így csak térdmagasságból tudott fotózni. Vannak azonban meglepően jól sikerült képei. Az is bebizonyosodott, hogy a kaja minden kutya számára ellenállhatatlan izgalmi tényezőt jelent. Az állatok portéfotózásában is igen aktív volt Grizzler, a macskák mellett a kutyák is nagyon érdekelték. Négylábú társairól olyan fotókat készített, amelyeket a legtöbb ember nagyon megirigyelne. 

 

Grizzler és a fényképezője

 

Egy teherautónyi kaja

 

Vajon ehető?

 

Már fel is vannak törve

 

Ez a macska nem örül, hogy látja őt

 

Újra találkoztak

 

Nem tud ellenállni a cicáknak

 

Ez a kutya viszont nagyon boldog, hogy látja őt

 

A gazdi papucsa is izgalmakat okoz

 

Érdeklődő tekintet

 

Szerintetek van jövője a kutya fotóművészeknek? Vagy ez az egész csak egy marketingfogás marad? Talán néhány év múlva teljesen megszokott lesz geek körökben, hogy a macska és a kutya is egy kamerát hord a nyakában. A mostani képek mindenesetre bizonyították, hogy megfelelő technológiával kivételesen érdekes fotókat készíthet egy négylábú barátunk is. 

 

Zárásképp következzen a Nikon Asian reklámfilmje a Heartography projektről:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.