Hirdetés

Indiának udvarol az Apple



|

Narendra Modi miniszterelnökkel találkozik Tim Cook, Indiában bővítene az Apple.

Hirdetés

Narendra Modi, India miniszterelnöke gyakorlatilag az összes nagy tech cég első emberével találkozott már. Az Apple vezére, Tim Cook most úgy döntött, hogy Indiába utazik, és újra személyesen találkozik India miniszterelnökével. 

Hirdetés

Az Apple csak nemrég fektetett 1 milliárd dollárt a kínai Didi Chuxing Uber-riválisba, most pedig körvonalazódott, hogy nagyon komoly terveket szőnek Indiával kapcsolatban is. 

Cook és Modi a tavalyi találkozójukon a Make in India programról egyeztettek, amely egy olyan kormányzati kezdeményezés, ami a helyi és globális cégeket igyekszik rávenni az indiai gyártásra. 

Tim Cook az indiai kirándulása során számos várost meglátogat majd, és több bejelentést is tesz, ami az Apple indiai fejlesztéseivel kapcsolatos. Várhatóan indítanak egy startup-támogató programot, három Apple boltot, valamint számos új alkalmazottat vesznek fel a Maps részleghez és az értesítőkhöz. 

A tavalyi utolsó negyedévben 800 000 készüléket adott el az Apple Indiában, és a jövőben még aktívabban koncentrálna az ország piacára. A használt iPhone-ok importját és értékesítését mindenesetre továbbra sem tartja jó ötletnek India. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.