Hirdetés

Indonézia: nincs netes kéjelgés a ramadán alatt



|

Körülbelül egymillió felnőtteknek szóló portál elérését blokkolták az országban.

Hirdetés

A The Times of India információi szerint Indonézia kormányzata a tegnap kezdődött ramadánra készülve körülbelül egymillió pornográf weboldal elérését blokkoltatta az országban. Tifatul Sembiring, a köztársaság informatikai és távközlési minisztere szerint az elkövetkező napokban a cenzúrázási akció folytatódni fog, így várhatóan újabb millió webhely fog elérhetetlenné válni a helyi netezők számára. Meglepő módon a miniszter nem zárta ki a blokád véglegesítésének lehetőségét sem.


A hírek szerint nyílt felháborodás nem lett az ügyből, amely nem meglepő annak fényében, hogy a 2000-es népszámláláskor az ország népességének 88 százaléka vallotta magát (konzervatív) iszlám hitűnek, Indonéziában található a világ legnagyobb muszlim lakossága.


Az egy hónapig tartó ramadán során a hithű muszlimok napkeltétől napnyugtáig böjtölnek, a kérdéses időszakában többek közt nem ehetnek, ihatnak, dohányozhatnak, továbbá kerülniük kell a „negatív” érzelmeket és cselekedeteket (düh, irigység, nemi kapcsolat) – mindennek célja a test és lélek megtisztítása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.