Hirdetés

Indul a Google Music?



|

Nagy rá az esély, hogy a Google ma bejelenti az online zenei szolgáltatását.

Hirdetés

A ma megszervezésre kerülő Google I/O rendezvényen szinte biztosan bejelentik a már régóta készülő, Google Music névre hallgató új szolgáltatást. Az Amazon hasonló üzletbe vágott nem is oly régen, így érthető lenne a keresőóriás efféle reakciója.

Gyakorlatilag nincs sok különbség az Amazonhoz viszonyítva, így egy online, felhő alapú rendszerre kell számítani, ahol a felhasználók az általuk már beszerzett zenéiket tárolhatják, majd hallgathatják különböző platformokon. A cég eredetileg ennél egy jóval komolyabb tervet szövögetett, mely ismeretlen okok miatt nem valósult meg teljes egészében.

A legérdekesebb mégis az, hogy a Google nem kérte ki a zenei kiadók véleményét, vagy engedélyét, mely minden bizonnyal nagy port fog kavarni a közeljövőben. Kulcsfontosságú kérdés a tartalmak moderálása, mivel ha ebben elbukik a Google, hamar fogást találhatnak a jogvédő szervezetek a gyenge lábakon álló koncepción.

A szolgáltatás ingyenessége az első körben nem kérdés, ám később nincs kizárva egyéb extra, fizetős szolgáltatások bevezetése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.