Hirdetés

Indul az OpenSocial



|

Közösségi oldalt indít a Google.

Hirdetés

A MySpace és a Facebook sikere - és hirdetési potenciálja - mellett nem lehet elmenni, így a Google is lépett: megalkották egy sor API-val egyetemben az OpenSocial névre keresztelt szolgáltatást. Ezeket az API-kat úgy tervezték, hogy a fejlesztők létre tudjanak hozni szinte bármilyen, közösségi oldalakhoz köthető alkalmazást, amelyek azután bármilyen platformon futnak majd.

 

Az OpenSocial-támogatók listája elég széles, megtalálhatunk itt szoftverfejlesztőktől más közösségi oldalakig sok mindenkit. A teljesség igénye nélkül álljon itt egy rövid felsorolás: Oracle, a Salesforce.com, Hi5, iLike, LinkedIn, Slide, Ning, Friendster és a Plaxo. A MySpace és a Facebook - hogy, hogy nem - eddig nincs a listán.

 

Nem nagy meglepetés a Google lépése - a májusi Facebook-hype után számítani lehetett valami hasonlóra, ekkor nyitotta meg ugyanis az oldal saját platformját külső fejlesztők számára. Azóta a hivatalos adatok szerint mintegy 7000 alkalmazás született a Facebook számára, ez persze rendkívül vonzóvá téve az oldalt, özönlöttek is mind a fejlesztők, mind a felhasználók. Meg is indult az oldalért a csata, amelyet végül a Microsoft nyert - tehát a Google-nak is lépnie kellett. A jó pár éve létező, de nem túl népszerű Orkut fejlesztgetése helyett inkább egy vadonatúj projektbe kezdett a cég.

 

Az OpenSocial oldala itt lesz majd elérhető, de egyelőre még nem él.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.