Hirdetés

Infogramesből Atari



|

Hirdetés

Az új cégnevet és annak új tőzsdei rövidítését (’ATAR’) Bruno Bonnell vezérigazgató vezeti be szerdán, amikor ünnepélyesen ő nyitja meg a kereskedést a Nasdaq tőzsdén. Az Atari név az 1970-es évek elejére megy vissza, amikor Nolan Bushnell és mérnök csapata az Atarinál létrehozta „Pong”-ot, azt a játéktermi videojátékot, amely olyan népszerű lett, hogy a gépek sokszor eldugultak a beléjük gyömöszölt negyeddollárosoktól. „Egy alaposan átgondolt stratégia következménye az Atari név választása”, magyarázta Bonnell a Reuters munkatársának. „Úgy véljük, hogy megfelelő jelképe lehet ez a név annak a globális cégnek, amivé az elmúlt két év során fejlődtünk.” Az Atari az évek során többször is átalakult, volt idő, amikor az Akkori Warner Communications leányvállalataként működött, amelyet manapság AOL Time Warnernek hívnak. Önállóságát 1996-ban veszítette el, amikor megvásárolta a JTS cég, amely 1998 elején eladta az Atari márkanevet a Hasbro játékcégnek. Az 1983 óra működő francia Infogrames cég 2001-ben szerezte meg a márkanevet, amikor megvásárolta a Hasbro Interavtive céget. A márkanév 2001 októbere óta van ismét piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.