Hirdetés

Információs portállal segíti a Google a migránsokat



|

Kifejezetten a migránsok utazását és tájékozódását megkönnyítő weboldalt indított a Google.

Hirdetés

Egyre fokozódik Európában a migráció, amit Magyarország lakosai is a saját bőrükön tapasztalnak. A civilek mellett a világ legnagyobb cégei és vállalatai is segítő kezet nyújtanak a kiszolgáltatottaknak. Egy hónappal ezelőtt a Google például gyűjtést szervezett, a 48 óra alatt befolyó 5 millió eurót többek között a Doctors Without Borders, az International Rescue Committee és a Save the Children szervezetek támogatására fordították.

Hirdetés

Ezúttal azonban sokkal kézzelfoghatóbb módon kívánják segíteni a menekülteket, akiknek útjuk során leginkább információkra van szükségük. Egy idegen országban ugyanis, aminek nyelvét nem beszéli, szokásait nem ismeri, mindenki elveszettnek érzi magát. A nyílt forráskódú Crisis Info Hub egy mobiltelefonokra (ami nélkül egyetlen migráns sem indul útnak) optimalizált weboldalt takar, ahol ezek az emberek a saját nyelvükön férhetnek hozzá a számukra létfontosságú tudnivalókhoz.

Az oldalon minden lényeges információ megtalálható lesz a regisztrációs központokról, utazási lehetőségekről, egészségügyi ellátásról, útvonalakról részletes térképekkel. Tervük szerint szeretnék a útjukba eső országokat egy okostelefonnal, akkumulátor kímélő módon érthetővé tenni a menekültek számára. A projekttel kapcsolatosan a Google Translate szolgáltatást is fejleszteni fogják, ehhez németül vagy arabul beszélő önkéntesek segítségét várják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.