Hirdetés

Ingyen FBI matrica a vásárlók terrorizálására



|

Akár szabadalmaztatott toalettpapíron is helyet kaphat a figyelmeztető jelzés.

Hirdetés

Az egyre durvább módszerekkel akár alkotmányos alapjogokat is korlátozni próbáló, adott esetben törvénytelen módszerek bevetésétől sem visszariadó amerikai hatóságok láthatóan sosem fogynak ki a rossz vicc kategóriába tartozó ötletekből: most épp az FBI jelentette be, hogy innentől kezdve gyakorlatilag bármely – érdekes módon nem csak szellemi tulajdonnak minősülő – termék csomagolására rá lehet nyomtatni vagy ragasztani az alább látható logót.


A probléma mindezzel (eltekintve az nyilvánvaló terrorizálási szándék visszatetszőségétől) csupán annyi, hogy a koncepció eddig sem működött túl fényesen, gondoljunk csak a műsoros optikai korongokon található jelzésekre: a becsületes fogyasztónak a legálisan megvásárolt filmje előtt el kell tűrnie a jogvédők átugorhatatlan zaklatását, míg a kalóz verziót beszerzők sosem látják a figyelmeztetést, noha pont miattuk lett kitalálva.


Hab a tortán, hogy a Szövetségi Nyomozóiroda bevallottan nem rendelkezik megfelelő erőforrásokkal a logót használó termékek ellenőrzésére, így akár illegálisan másolt portékák dobozára is ráaggathatják azt a bűnözők: a vásárlók egy jókora részében az FBI logóval megfejelt, profi körítésű kópiák láttán fel sem fog merülni a gyanú, hogy át lettek verve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.