Hirdetés

Ingyen letölthető az új NIN album



|

A Radiohead példája ragadós: a Nine Inch Nails is internetes terjesztéssel próbálkozik. Az együttes töltötte fel saját albumát a BitTorrent hálózatra.

Hirdetés

A Radiohead után újabb ismert banda döntött úgy, hogy ingyenesen (is) elérhetővé teszi legújabb albumát. A Nine Inch Nails együttes arra bíztatja a rajongóit, hogy töltsék le a „Ghosts” című lemezüket a BitTorrent hálózatról és osszák meg ismerőseikkel.

 

Az album nem kereskedelmi Creative Commons licenc alatt jelent meg és szabadon terjeszthető. A letöltés mellet található szöveges állományban az együttes ezt írja: „Mivel már nincs szerződésünk egy lemezkiadóval sem, úgy döntöttünk, hogy a Ghosts I-et, a négy lemezből álló új albumunk első részét mi magunk töltjük fel a különböző torrent oldalakra, mert úgy gondoljuk, hogy a BitTorrent egy forradalmi digitális terjesztési módszer és véleményünk szerit az új technológiákat használni kell és nem harcolni ellenük.”

 

A teljes négy rész megvásárolható az együttes weboldalán mindössze öt dolláros (kevesebb mint 1000 forint) áron. Ráadásul nem csak MP3, hanem akár veszteségmentes FLAC formátumban is letölthetjük a nótákat. Megvehetjük a művet dupla CD-n is 10 dollárért, valamint 70 dolláros, úgynevezett deluxe kiadásban is, amely díszdobozt, a fentebb említett dupla CD-t, egy DVD-t - amelyen a számok többcsatornás, zeneszerkesztőben is használható változata található meg -, valamint egy, a dalok HD-audió, azaz a CD-nél is jobb minőségű változataival megpakolt Blu-ray korongot is tartalmaz.

 

Az igazi rajongók 300 dollárért akár a mindössze 2500 példányban elérhető ultra-deluxe limitált csomagot is választhatják, amely a deluxe összes elemét tartalmazza, emellett a számokat négy bakelit korongon is megkapjuk, és természetesen dedikálva is van.

 

 

ghosts.jpg

 

 

„A Ghosts I az első része a 36 számból álló Ghost I-IV gyűjteménynek és minden bizonnyal nem csak az általunk feltöltött első, hanem a többi három részt is megtalálod azon a torrent oldalon ahol ezt letöltötted.” -- olvasható még a mellékelt szövegállományban.

 

Trent Reznor, a Nine Inch Nails frontembere mindig is a fájlcsere és a BitTorrent támogatója volt és soha nem félt ezt kimondani. 2007 májusában azt is bevallotta, hogy ő maga is vígan töltöget le zenéket: „Én is loptam már zenét, nem fogom azt mondani, hogy nem.”. Később, amikor az OiNK zenecserélő oldal bezárta a kapuit, elárulta, hogy ő is a tagok közé tartozott és azt mondta: „Ha az OiNK pénzbe került volna én fizettem is volna érte, de egész egyszerűen nincs fizetős alternatívája.”

 

Hogy a Nine Inch Nails kezdeményezése mennyire lesz sikeres azt nem tudhatjuk, de örvendetes, hogy vannak olyan előadók, akik rájöttek, hogy ha a számaik az interneten elterjednek, az nem árt nekik, hanem éppen ellenkezőleg, kiváló reklámértékkel bír. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy indulás után pillanatok alatt összeomlott az együttes weboldala a hatalmas forgalom alatt, a 300 dolláros exkluzív kiadást pedig pillanatok alatt elkapkodták.

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.