Hirdetés

Ingyen stream-videó a BitTorrenttől



|

Hivatalosan is elindult a BitTorrent „Watch Now” szolgáltatása, ahol több, mint 1000 filmet és tévésorozat-epizódot kínálnak – ingyen. Sajnos egyelőre csak Amerikában.

Hirdetés

bittorrent-watch-now1.png

A BitTorrent streaming nem meglepő módon egy kissé átalakított a BitTorrent protokollon alapul, a felhasználónak csak a DNA alkalmazást kell telepítenie, újraindítania böngészőjét, és már indulhat is a mozi.

 

Az új szolgáltatás a P2P-alapok miatt sokkal jobb minőségű videó-streaminget tesz lehetővé, mintha csak egy forráshoz csatlakozva néznénk egy adott anyagot. Így nagyságrenddel szebb videókat nézhetünk, mint más http streaming oldalakon, mint amilyen például a YouTube. A kliens telepítése után ha videót nézünk, akkor nem csak le-, hanem mások számára vissza is töltjük az anyagot, teljesen analóg módon a BitTorrent letöltésekkel. A megoldás a tartalomszolgáltató számára is ideális, hiszen sokkal jobb minőségű anyaggal állhat elő, és nem kell amiatt aggódnia, hogy csak az extrém nagy sávszélességgel rendelkezők fogják megnézni a produkciót.

 

Ezen a linken megtekinthetik kedves olvasóink, milyen jó minőségben lehet majd videókat nézegetnünk. A jövő idő sajnos nem tévedés: egyelőre csak az Egyesült Államokban élvezhetik a szolgáltatást.

 

 

bittorrentstream.png
A demó videó - érdemes megnézni!

 

 

A demóhoz is szükség van persze a DNA telepítésére, de ezzel pár másodperc alatt megvagyunk. Láthatjuk, hogy a kis kliens folyamatosan mutatja: mennyi sávszélességünket foglalják más felhasználók - ugyanúgy, ahogy bármelyik BitTorrent kliens is mutatja ugyanezt.

 

Fontos kérdés, hogy miért éri meg kifejleszteni a technológiát, illetve tartalmat generálni hozzá, de a válasz nem bonyolult: a reklámbevételek várhatólag hatalmasak lesznek, hiszen ki ne nézne szívesen ingyen videókat- ráadásul jó minőségben? Így a felhasználó és a tartalomszolgáltató is jól jár (nem is beszélve a BitTorrent Inc.-ről), talán egyedül az internet-szolgáltatók nem fognak örülni az új modell elterjedésének, hiszen ez ismét meg fogja növelni a felhasználók sávszélesség-igényét.

 

Várhatóan rengetegen csapnak majd le a lehetőségre, hogy jobb minőségben tegyék közzé videóikat, vagy webcastjaikat, hiszen a DNA telepítése igen egyszerű, és nagyban megnöveli a tartalomszolgáltatás minőségét.

 

Szerintem minden olvasónk egyetért abban, hogy ez egy ígéretes, izgalmas új lehetőség, aminek csak örülni lehet. Hogy mik a BitTorrent tervei a jövőre nézve, arról pontosat nem tudunk, de azt jelezte a vállalat, hogy a következő lépésük a PC-k világán túlmutat, mobiltelefonokra, DVD-lejátszókra próbálnak meg alkalmazásokat fejleszteni - reméljük, ezekről is beszámolhatunk hamarosan, és várjuk, hogy a Watch Now Európában is elérhető legyen.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.