Hirdetés

Ingyenes Wi-Fi biztonsági szoftver



|

Hirdetés

Az AirDefense Personal sokban hasonlít majd a ZoneAlarm tűzfal kezelőfelületéhez. A cég szóvivőjének elmondása szerint a program „kikényszeríti a wireless biztonsági házirendet a laptopokon, mikor az irodán kívül tartózkodnak.” A termék a jövő héttől lesz letölthető, és vagy semmibe, vagy 15 dollárba fog kerülni a magánszemélyeknek, míg a cégek számára egy sokkal teljesebb verzió lesz elérhető, amely észrevétlenül működik a háttérben. Amikor egy felhasználó egy nyilvános hotspot-ra csatlakozik, a program biztosítja a biztonsági eljárások betartását, és jelzi a külső behatolók csatlakozási kísérleteit, valamint kikapcsolja a Wi-Fi-t, mikor a laptopot vezetékes hálózatra csatlakoztatják, ezáltal blokkolva a kéretlen hálózati forgalmat.




A cég az AirDefense Enterprise verziójának 5.0-s szériáját e hónap 26-án tervezi megjelentetni, amely már képes lesz a detektált kalóz-hotspotok automatikus megsemmisítésére is. Az IT-menedzserek már mostani 4.1-es verzióban is alkalmazhatják a „megsemmisítés” funkciót egy DoS (szolgáltatásmegtagadás) támadás indításával, de csak manuálisan; a szoftver ugyanis nem képes megállapítani, hogy az adott hotspot a hálózat része-e, vagy sem. Enélkül a lezárási funkció bármely új acces point-ot lezárna automatikusan, beleértve ebbe a szomszéd irodáét és a sarki kávézóét is. Mivel az 5.0-s verzió már rendelkezik egy „behatoló a hálózaton” azonosítási funkcióval, biztonságossá vált a funkció általánosítása. A terminációs folyamat bonyolult: „Puffer-túlcsordulást kell alkalmazni a Centrino-rendszerek lezárásához, mivel ezek a rendszerek figyelmen kívül hagyják az azonosítatlan csomagokat.”
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.