Hirdetés

Integrált DRAM vezérlő kerülhet a PowerPC CPU-kba



|

Hirdetés

A chipgyártók ezidáig egyre nagyobb cache memóriák alkalmazásával próbálták lecsökkenteni az ebből adódó teljesítménycsökkenést. A Motorola szerint azonban elérkezett az a pont, ahol a cache további növelése sem a gyártási költségek, sem a teljesítmény szempontjából nem megfelelő megoldás. A társaság szakemberei úgy vélik, a megoldás a DRAM vezérlő processzorba integrálása lehet, mivel ezesetben nincs szükség a DRAM elérést késleltető memóriabuszra, és a CPU közvetlenül a memóriához kapcsolódhat. A PowerPC egyes, csúcskategóriás változataiba ezért elképzelhető, hogy a közeljövőben integrált DRAM vezérlő kerül. Az integrált memóriavezérlővel készülő PowerPC processzorok elsősorban a hálózati eszközökbe jelentenének ideális megoldást, mivel e területen a DRAM elérés sebessége kritikus tényező.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.