Hirdetés

Intel Developer Forum: 0. nap



|

Hirdetés

Az eseményre, ahol nem csak az Intel mutatja be újdonságait és avatja be a szakmai érdeklődőket közelebbi és távolabbi terveibe, hanem a vele kapcsolatban álló cégek is megjelennek, mindig érdemes odafigyelni. A 2003 őszi IDF különösen izgalmasnak ígérkezik, olyannyira, hogy még a szeptember tizenegyedikei események második évfordulójához aggasztó közelségben lévő, ha nem is kockázatos, de mindenképpen alapos biztonsági ellenőrzésekkel nehezített utazást is érdemes vállalni miatta az Egyesült Államokba.

Mik ezek az újdonságok, amelyekről – reményeink szerint – lehullik a lepel? Nos, mindenekelőtt az új, immáron 0.09 mikrométeres technológiával készülő Pentium 4 CPU mag az, amelyet valószínűleg bejelentenek ez alkalommal. Ugyanerre számítunk az "őt" körülvevő technológiákkal kapcsolatban is. Az Intel feltehetőleg bemutatja első, PCI Express architektúrát és DDR-II memóriát támogató alaplapi lapkakészletét, illetve az új Pentium 4-gyel kapcsolatban egy új processzorfoglalat típust is.




A mobil szegmensben újdonságként a Pentium-M processzor, Hyper-Threading technológiát is felvonultató változatát sejtjük.

Minket otthoni felhasználókat talán kevésbé érint, de a kiszolgálók terén is várható újdonság. Új Xeon processzorhoz való lapkakészletekre számítunk, illetve lehetséges, hogy a Xeon és Itanum processzorok új előzetes terméktervei is napvilágot látnak.

Ami a „környező technológiákat” illeti: Valószínűleg többet tudunk meg a SATA II szabványról, az éppen folyó WiFi fejlesztésekről.

Ennyi újdonság már éppen elég ahhoz, hogy érdemes legyen a következő néhány napban felkeresni a PC World honlapját, ahol kiküldött tudósítónk naponta friss hírekkel jelentkezik a helyszínről, a kaliforniai San Jose-ból.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.