Hirdetés

Intel Developer Forum 2. nap



|

Hirdetés

Bejelentésre került ugyanis az új Xeon processzor. Az 1,8-, 2-, illetve 2,2 Gigahertzes frekvencián mûködõ, 1MB, vagy 512 kilobájt harmadszintû, és 512 kilobájt másodszintû gyorsítótárral rendelkezõ processzor nem csupán ezen paraméterei révén képes az õt megelõzõ kétprocesszoros Intel szervereknél akár 80%-al is nagyobb teljesítményt nyújtani. Az igazán izgalmas újdonság az úgynevezett Hyper-Threading technológiában rejlik. Ennek révén egyetlen Xeon CPU, két processzornak „látszik” logikailag a rajta futó szoftver számára, ez teszi lehetõvé a jelentõs teljesítménynövekedést. Az új processzorhoz új lapkakészlet is tartozik, nevezetesen az E7500 mely 200 MHz-es külsõ órajelû DDR memóriát rendel a Xeon mellé. A Hyper-Threading kapcsán egy érdekes apróságra derül fény. Lévén a jelen operációs rendszerei, illetve alkalmazásai egyáltalán nem képesek kihasználni egy több processzoros rendszer nyújtotta elõnyöket, ez a technológia még egy darabig nem fog megjelenni az asztali és hordozható gépekben, legalábbis a hivatalos Intel sajtóanyag szerint nem. Ennek ellentmond Pat Gelsinger még tavaly karácsony környékén egy interjú során tett azon kijelentése, hogy ez a technológia még
a 2002-es évben meg fog jelenni ennek a piaci szegmensnek szánt
processzorokban is. A dolog azért pikáns, mert a Gelsinger nem csupán az Intel alelnöke, de a „Chief Technology Officer” (Kb. „technológiai fõnök”) tisztségét is betölti.

A Serial ATA II munkacsoport létrehozása is a vállalati szegmens számára érdekes, hiszen az éppen csak szárnyát bontogató Serial ATA 1.0 technológia továbbfejlesztése pont errõl szól, azaz a szerver és hálózati szegmens alkalmazások kiszolgálására képes egységek kifejlesztésérõl. Az már bizonyos, hogy a Serial ATA II minden tekintetben kompatibilis lesz a Serial ATA 1.0-val, és az elsõ kézzelfogható termékek megjelenése majd 2003 második felére várható. A munkacsoport alapítói ugyanazok, akik az elõzõ szabvány kidolgozásában is részt vettek, azaz többek között az Adaptec, IBM, Fujitsu, Western Digital, NEC, Promise, stb.
A mostani IDF-en az Adaptec és a Promise is bemutatott olyan Serial ATA vezérlõchipeket, melyek alaplapon és PCI bõvítõkártyán egyaránt megjelennek majd, míg a Maxtor és a Seagate már ilyen interface-en keresztül mûködõ meghajtók prototípusait mutatta be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.