Hirdetés

Intel hordozható médialejátszók



|

Hirdetés

A fejlesztés korai szakaszában még „hordozható videolejátszóként” emlegetett PMP egy új típusú mobil szórakoztató termék, amelyet az Intel dolgozott ki elsőként. A PMP elég kicsi ahhoz, hogy beleférjen egy kabátzsebbe és segítségével videókat, állóképeket és zenét vihetünk magunkal bárhova – a repülőre, vonatra, buszra, a fitness-terembe, vagy akár egy hosszú út alatt odaadhatjuk az autó hátsó ülésén ülő gyerek kezébe. Az Intel alapú PMP minőségi videolejátszást tesz lehetővé egy Intel® XScale technológia alapú processzor segítségével. PC-ről vagy személyi videokészülékről különböző típusú médiákat vihetünk át a PMP-re gyors Hi-Speed USB 2.0 kapcsolaton keresztül.

Az Intel és Microsoft együtt fejleszt ki egy Intel XScale technológiára és Microsoft Media2Go szoftverplatformra épülő kezdeti hardverreferencia-tervet. A Media2Go a Microsoft Windows CE .NET operációs rendszerre épül, és lehetővé teszi, hogy az ügyfelek út közben is élvezhessék videofelvételeiket, zenéiket és fotóikat.

A Samsung Electronics és a ViewSonic Corp. Intel XScale technológia alapú PMP-ket fog fejleszteni a Microsoft Media2Go szoftverplatformra építve. Mindkét vállalat PMP-ket fejleszt és az Intel kulcsfontosságú területeken – mint például videolejátszás és eszközarchitektúra – végzett alapkutatásaira épít. Az Intel számos fogyasztói elektronikai gyártóval és szoftverszolgáltatóval működik együtt több mint egy éve annak érdekében, hogy segítse az Intel XScale technológia alapú PMP termékek piacra kerülését.

Az Intel Emerging Platforms Lab kulcsfontosságú alaptechnológiákat fejlesztett ki a PMP-hez – többek között nagyteljesítményű videoszoftvert (H.264/MPEG 4 Part 10 video codec), USB 2.0 implementációt, merevlemez-gyorsítási algoritmusokat, amelyek növelik az akkumulátoros használati időt, valamint működő PMP prototípusokat és referenciaterveket. Ezen technológiák és a nagyteljesítményű, alacsony áramfogyasztású Intel XScale technológia alapú processzorok együttes alkalmazásával az Intel megalkotta egy új kategóriájú mobil médiaeszköz alapjait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.