Hirdetés

Intel processzorszámozás



|

Hirdetés

Ennek legutóbbi, 2003-as példája, amikor az Intel új számítógépes platformot mutatott be a notebook-ok terén. Piackutatások alapján a notebook használók az órajelen kívül más tulajdonságokat is fontosnak tartottak, többek között az akkumulátor élettartamát vagy az integrált vezeték nélkül LAN-képességet.

Ezen kívül a kisebb és könnyebb kivitelt szintén fontos tényezőként értékelték. Az Intel(r) Centrino(tm) mobil technológia a felhasználók visszajelzései alapján lett továbbfejlesztve. A jövőben az Intel olyan végfelhasználói innovációs technológiákkal kívánja folytatni ezt a sort, mint például a LaGrande biztonsági technológia, a Vanderpool virtualizációs technológia, vagy olyan audio technológia bevezetése, mely integrálja a Dolby Digital 7.1-es térhatású hangrendszerét.

És mivel a processzor mellett a platform egyre több képességgel bír majd, az órajelen kívül számos fontos tulajdonságot is figyelembe kell majd venni. Annak érdekében, hogy jobban megismertethesse a processzorok értékes tulajdonságait, illetve, hogy megkönnyítse a végfelhasználók döntését számítógép-vásárláskor, az Intel bevezeti a "processzorszámozást" a desktop és notebook termékek területén.

Ez a processzorszámozás lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy megkülönböztessék a különböző processzorokat, illetve, hogy több processzor tulajdonságot vehessenek figyelembe a kiválasztáskor. Több iparág gyártóvállalatai használják már termékszámozást, illetve olyan kategorizáló rendszert, mely meghatározott tulajdonságok alapján különbözteti meg a termékeket. Ezzel a felhasználók könnyebben összehasonlíthatják a termékeket egy termékcsaládon vagy márkacsaládon belül. Például, amikor egy vásárló digitális fényképezőgépet akar vásárolni, szeretné összehasonlítani az optikai és digitális zoom-képességeket, illetve a megapixeleket az egyes gépeknél. Hasonlóan ehhez, amikor új autót vásárolunk, legtöbben nem kizárólag a lóerők száma alapján dönt; fontos az üzemanyag-fogyasztás, a biztonsági tényezők vagy az ülőhelyek száma.

Eleinte az Intel processzorszámozás a következő tulajdonságokra vonatkozik majd: gyorsítótár, front side bus, az alaparchitektúra, illetve az órajel. Idővel a több tulajdonságot jelző processzorszámozás segítségével a végfelhasználók intelligensen és pontosan meg tudják majd különböztetni a processzorokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.