Hirdetés

Interaktívabb konzolok jelennek meg



|

Hirdetés

a híres PlayStation családoknak, az internetképessé tételében látja a megoldást.

2002-ben 18.3 százalékkal csökkent a japán játékpiac forgalma, mely tendencia immár a második éve tart. A dolognak szigorúan demográfiai okai vannak: a csökkenő születési ráta miatt egyre kisebb azoknak a száma, akik játszani akarnak. A Szórakoztatóelektronikai Beszállítók Szövetsége (CESA) szerint tavaly 23.6 millió ember játszott Japánban, ami 7.5 százalékkal kevesebb, mint 2001-ben volt. Hogy a kép még ennél is sötétebb legyen, a Sony játékdivíziójának üzemi nyeresége 31.6 százalékkal esett vissza a júniusban lezárult három hónapos időszak alatt. Ezen belül 42 százalékkal, 2.56 millió darabra csökkent a PlayStation2 konzolok eladása is. A cég ezért most két új termékbe helyezi minden reményét. A PSX egy merevlemezes DVD-lejátszó, amely kompatibilis a PS2-vel; valamint a PSP kézi szórakoztató gép. „Azt szeretnénk, ha a PSP lenne a 21. század walkmanje”, fogalmazta meg a cég szórakoztatóelektronikai divíziója célját Ken Kutaragi, a részleg elnök-vezérigazgatója, aki egyben a Sony alelnöke is. Ilyen alapon a PSX pedig a „VHS utáni videorögzítő” szerepére készül. A PSX a karácsonyi vásárra kerül piacra Japánban, a segítségével DVD-filmeket lehet lejátszani és rögzíteni, ill. PlayStation-játékokat játszani, továbbá böngészni az interneten, de a szerkezet használható szimpla merevlemezként is.

Az új gép hagyományos televízióhoz és síkképernyős készülékekhez is csatlakoztatható. A hordozható és internetképes PSP játékkonzol egyelőre még fejlesztés alatt van, de nem kisebb feladatot szánnak neki, mint letaszítani a trónról a globális hordozható játékgép piacot egyértelműen uraló Nintendo GameBoyt. Az online funkciót azért kell erősíteni, mert az offline játékom iránt visszaesett kereslet miatt a szoftverházak mind jobban átpártolnak az online szegmenshez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.