Hirdetés

Internetfüggőség Magyarországon



|

Hirdetés

Az internethasználat jellemzőit illetően 75%-nak szüksége van az internetre a munkájához illetve a tanuláshoz, 52%-uk a munkahelyén/iskolában használja legtöbbet a világhálót, és a többség több mint 2 éve internetezik. A legtöbben a már klasszikus célokra használják a netet (böngészés/információszerzés 64%, levelezés 15%), de szép számmal akadnak chatelők is (17%). A napi internetezés időtartama erősen megoszlik, napi 3 óránál kevesebbet 52%-uk használja, ennél többet (ami heti 20 óra fölötti időtartamnak felel meg) 48%-uk. A válaszolók 14%-a fordult korábban pszichológushoz valamilyen gonddal, 21%-uknak volt evéssel kapcsolatos problémája, és 19%-uknak voltak/vannak más függőséggel kapcsolatos problémái. A "tipikus" kóros internethasználó profilja: férfi, 20 év alatti, az internet nem feltétlenül szükséges a munkájához/tanuláshoz, otthon is internetezik, naponta 6 óránál többet tölt a világhálón.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.