Hirdetés

Iomega 35 gigabájtos hordozható tároló



|

Hirdetés

A kettő közül az első, a Removable Rigid Drive (RRD) kazettánként 35 gigabájtos kapacitást kínál a kis és közepes cégeknek, jelentette be Scott Sheehan, az Iomega üzletfejlesztési alelnöke tokiói sajtókonferenciáján. A kazetta foglalja magában a média lemezt és a merevlemez meghajtó motorját, míg a meghajtó az olvasó/író fejet, a kilökő mechanizmust és az interfészt. A formátum legfőbb riválisai a DDS (Digital Data Storage), a Travan és a belépő szintű DLT (Digital Linear Tape) formátum lesz. Az RRD velük szemben számos előnyt kínál, mert egyesíti magában a merevlemez sebességét és teljesítményét és a rivális termékek hordozhatóságát. A cég által közzétett ideiglenes specifikáció szerint a formátum átlagos átviteli sebessége 18 megabájt/másodperc, míg a DLT-é 3, a Travané 2 és az írható DVD-é 5.5 megabájt/másodperc. Az állomány hozzáférési idő hasonlóan gyors: 13 ezred másodperc. Az Iomega 2004 elsp negyedévére már olyan meghajtókat ígér, amelyek támogatják az USN, az ATAPI, az SCSI és a Serial ATA felületeket.

A másik formátum a Digital Capture Technology (DCT). A DCT lemezek átmérője kb. 5 cm, mint a cég mára megszűnt Pocket Zip, vagy Clik lemezeié volt, csak sokkal több adatot képesek tárolni. Az elsőgenerációs verziók kapacitása 1,5 gigabájt lesz, szemben a Pocket Zip 40 megabájtjával. A meghajtókat vagy termékekbe integrálják, vagy PC Card méretben teszik elérhetővé, amely csatlakoztatható a PC-hez vagy más eszközhöz.

Az Iomega már tárgyalásokat folytat fogyasztói elektronikai cégekkel, s a lehetséges eszközök sorába a digitális videokamerák, a hordozható videolejátszók, a hordozható zenelejátszók és a PC Card kártyahellyel ellátott eszközök, pl. a tévék tartoznak. Míg az előző formátum hivatalos bejelentése a napokban nyíló Las Vegas- Comdexre van időzítve, az utóbbi a januári fogyasztói elektronikai kiállításra, szintén Las Vegasban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.