Hirdetés

iPhone-nal forgatták a 30 éves Mac születésnapi videóját



|

A világ különféle részein dolgozó stábokat FaceTime-on keresztül dirigálták, a felvett anyagokat egy Macen vágták meg.

Hirdetés

Az Apple hétfőn mutatta be a Mac számítógép harmincadik születésnapja alkalmából készült legújabb videóját. Tájékoztatásuk szerint a klipet egyetlen nap alatt, iPhone-okkal vették fel. A cupertinói vállalat január 24-én 15 forgatócsoportot küldött a világ különböző országaiba, feladatuk az volt, hogy dokumentálják, amint „az emberek csodálatos dolgokat művelnek az Apple termékeivel”.

A stábok összesen hetvenórányi anyagot rögzítettek A videókat valós időben küldték vissza a Los Angeles-i főhadiszállásra: itt ült a projekt vezető rendezője, aki FaceTime-on keresztül instruálta az operatőröket. A felvételeket végül egy Mac-en vágták össze.

Hirdetés

„A Mac erejének és az általa inspirált újításoknak köszönhetően, napok alatt elkészültünk egy olyan munkával, ami normálisan hónapokba került volna” – írta közleményében az Apple. Az egyszeri felhasználóknak persze nem sikerült volna ez a bravúr; a cég is elismerte, hogy „kiegészítő felszereléseket” is használtak a kisfilm elkészítése során. A munkálatokat Jake Scott, a híres hollywoodi rendező, Ridley Scott fia felügyelte, akinek összesen 21 rendező dolgozott a keze alá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.