Hirdetés

iPod mint oktatási segédeszköz



|

Hirdetés

A bemutató kapcsán nyilatkozó Greg Joswiak, az Apple hardver marketingért felelős alelnöke elmondta, hogy a Duke Egyetem minden idén beiratkozó gólyát egy iPoddal ajándékoz meg. Azóta napvilágra kerültek a részletek is.

Augusztus 19-én az egyetem mind az 1650 új hallgatóját egy 20 gigabájtos iPoddal látja el a beiratkozás során, melyek a felhasználó tulajdonába is kerülnek. Nem követelmény, hogy az új hallgatónak legyen számítógépe is, a hallgatók a campus területén található gépek bármelyikére rákapcsolódhatnak. A kiosztott iPodokon előre feltöltve információk lesznek az egyetem életéről, a tanév oktatási programjáról és a gólyák teendőiről. Az egyetem az Apple iTunes oldalához hasonló speciális webhelyet is beindít, ahonnan tartalmakat lehet letölteni, például nyelvleckéket, zenét, előadások rögzített változatát és hangos könyveket. A Duke hallgatói zenei felvételeket is vásárolhatnak az oldalon keresztül.

A kísérleti programot a Duke Egyetem az Apple-lel közösen működteti az egyetem stratégiai pénzalapjából. Az egyetem informatikai alelnöke, Tracy Futhey elmondta, az iPod programmal az a céljuk, hogy a hallgatókat és a tanárokat egyaránt arra serkentsék, hogy használják a zenelejátszót oktatási segédeszközként. „Úgy véljük, hogy ezeknek az eszközöknek a képességei és rugalmassága kézzel fogható előnyt kínál az oktatási tartalmak megosztására használt más médiumokkal, így a CD-ROM-okkal és a DVD-kkel szemben”, fogalmazott Futhey.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.