Hirdetés

Irán lekoppintotta az amerikai lopakodót



|

Egy 2011-ben lezuhant Lockheed Martin Sentinel RQ-170 alapján építették meg a saját drónjukat.

Hirdetés

Az iráni kormány hétfőn jelentette be, hogy sikerült lemásolniuk az Egyesült Államok egyik drónját. A lopakodó technológiával felszerelt pilóta nélküli repülőgépet egy Lockheed Martin Sentinel RQ-170 alapján építették meg, amely 2011-ben egy bevetés során zuhant le az ország területén.

Hirdetés

Egyelőre nem tudni, hogy a helyi mérnökök tényleg képesek voltak-e összerakni az amerikai vasmadár működő másolatát, olyan videofelvételt ugyanis nem hoztak nyilvánosságra, amelyen repülés közben lenne látható a gép. Csupán annyit tudunk, hogy tavaly sikerült dekódolniuk a zsákmányolt drón számítógépén lévő titkosított állományok egy részét.

Irán hosszú ideje próbálkozik drónépítéssel, de eddigi kísérleteik rendre csúfos kudarcba fulladtak. A Sentinel lekoppintásával egyébként maga Ali Hamenei ajatolláh, irán legfőbb vallási és politikai vezetője dicsekedett el a Twitteren.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.