Hirdetés

Iráni hackerek izzasztják Amerikát



|

A hackerek egy New York-i gáthoz szerezték meg a hozzáférést.

Hirdetés

Egy jelentés szerint iráni hackerek még két évvel ezelőtt törtek be egy kisebb New York-i gát irányítórendszerébe, ami komoly aggodalmat okozott az amerikai kormányon belül. 

Hirdetés

A Bowman Avenue gát rendszerébe állítólag egy modemen keresztül jutottak be a hackerek - a nyomozók szerint ténylegesen nem tudták átvenni az irányítást a gát fölött. 

A belbiztonsági szakemberek sorozatos erőfeszítésekkel igyekeznek az infrastruktúra biztonságát erősíteni, illetve felhívni a figyelmet a fenyegetésekre és a biztonsági résekre. 

A kérdés egyébként azért is aktuális, mert a legutóbbi, amerikai bankok weboldalai elleni támadásokat az iráni kormány hackereihez kapcsolták. 

A nyomozók fokozott cyberháborútól tartanak a két ország között, és korábban attól is féltek, hogy a hackerek egy oregoni gátat is megtámadnak, amely Prineville város elárasztását is megakadályozza. 

A gátakkal kapcsolatos esetek arra hívták fel a figyelmet, hogy a hackerek a való életben is komoly károkat okozhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.