Hirdetés

Ismét halasztott a Microsoft



|

Hirdetés

Az elemzők szerint ezzel későbbre tevődik át a 64 bites asztali használat beindulása, és előnyhöz juthatnak a rivális szerver operációs rendszer gyártók.

A cég szóvivőnője kedden megerősítette, hogy 2005 első féléve előtt nem lesz elérhető a Windows Server 2003 for 64-bit Extended Systems és a Windows XP 64-bit Edition for 64-bit Extended Systems. A 64 bites XP klienst eredetileg 2004 elejére ígérték, de már egyszer módosították a határidőt. A szerverszoftvert eredetileg 2004 végére tervezték.

A szóvivőnő közölte azt is, hogy a Windows Server 2003 első szervizcsomagja (SP1) is csak a jövő év első felében kerül piacra, holott eredetileg 2004 első felére volt ütemezve. A szervizcsomagot és a 64 bites Windows verziókat fejlesztési okok miatt összekapcsolták. A 64 bites Windows verziók és a szervizcsomag határidejének módosítása azért indokolt, mert alaposan tesztelni akarják a szoftvereket a Windows XP második szervizcsomagjával (SP2), amit a Microsoft augusztusra ígér.

A Microsoftnak nagy reményei vannak a 64 bites technológiával. Bill Gates májusban a WinHEC konferencián azt jósolta, hogy 2005 végére az AMD összes processzora és az Intel processzorainak többsége a 64 bites számítást fogják támogatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.