Hirdetés

Ismét nyereséges a Gateway



|

Hirdetés

A cég papírjainak árfolyama mégis visszaesett, mivel a befektetők elégedetlenek voltak a bruttó nyereséghányaddal.

A Dell és a HP mögött a harmadik legnagyobb amerikai PC-gyártó a második negyedévet 873 millió dolláros bevétel mellett 17,2 millió dollár nettó profittal zárta, ez részvényarányosan 5 centnek felel meg. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 2 centes nettó eredményt vártak. Egy évvel korábban a Gateway 838 millió dollár bevételt és 339 millió dollár veszteséget ért el.

A vállalat ezt megelőzően sorozatban 13 negyedéven át volt veszteséges. Wayne Inouye elnök-vezérigazgató magazbiztosan nyilatkozott az eredményekkel kapcsolatban, elmondása szerint a kiváló mutatók azt bizonyítják, hogy a Gateway helyes stratégiai döntéseket hozott és jó úton halad a hosszú távú céljainak elérése felé.

A második pénzügyi negyedév során a Gateway összesen 750 ezer PC-t értékesített a kiskereskedelemben, ez a vállalat első számú értékesítési csatornája. A Gateway korábban saját mintaboltokkal rendelkezett az Egyesült Államokban, azonban ezeket a költségek csökkentése miatt bezárták. Az eMachines felvásárlása egyben stratégiaváltás is volt a cég számára, hiszen számítógépeit most már nem saját boltjaiban, hanem viszonteladókon keresztül árusítja. Ez az elképzelés sikeres volt az eMachines esetében is. A Gateway számítógépeit több mint 7 ezer boltban árulják az Államokban.

A direkt értékesítés területén már nem volt ilyen sikeres a Gateway, összesen 48 ezer PC-t adott el, ez 26 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban, az eladások értéke pedig 37 százalékkal 111 millió dollárra esett vissza. A Gateway vezetői szerint a csökkenés oka hogy a cég nem tudott versenyezni a konkurencia alacson áraival. A vállalatok számára 211 ezer PC-t adott el a Gateway 272 millió dollár értékben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.