Hirdetés

ITech Challenge Bajnokság 2010 döntő



|

Az idén már 5. alkalommal került sor az IT és műszakis diákok országos szimulációs versenyére, az ITech Challenge Bajnokságra.

Hirdetés

A bajnokság célja, hogy egy különleges, versenyszellemű rendezvény keretében szakmai fejlődést, gyakorlati tapasztalatszerzést nyújtson gazdasági és menedzsment ismeretek terén a résztvevő diákoknak. Emellett idén kiemelt cél volt a környezettudatos szemlélet erősítése is.
Az ország 21 felsőoktatási intézményéből 432 diák, összesen 144 csapat jelentkezett.
A résztvevők feladata egy virtuális szoftverfejlesztő cég vezetése volt, stratégiai technikai és gazdasági döntésekkel, versengő piaci környezetben, melyet üzleti szimulációs szoftver modellez. A cél az irányított vállalat cégértékének növelése volt.
A résztvevők 7 élő regionális selejtezőn és egy online középdöntőn küzdöttek a döntőbe jutásért, ahová a 10 legeredményesebb csapatot vártuk. A selejtezők során Fő Támogatónk az ExxonMobil különdíjaiért vetélkedhettek a diákok. Az ExxonMobil képviselői érdekes prezentációk során mutatták be vállalatukat és a diákoknak szóló karrierlehetőségeket.



A döntőn (melyre az ExxonMobil székházában került sor) újabb kihívások vártak a versenyzőkre a már ismerős szimuláció új változata mellett. Az ITech Challenge kiemelt partnere, a Red Bull által megadott feladat során a Red Bull Mobile RBM2 készülékéhez vártunk kreatív alkalmazásfejlesztési ötleteket. A csapatok változatos és innovatív ötletei elnyerték a támogatók képviselőiből álló zsűri tetszését, a Red Bull Mobile-nál a legjobb ötletek megvalósíthatóságát is megvizsgálják.
A döntő résztvevői sikeresen helyt álltak az IT és mérnökhallgatóknak szokatlan feladatokban is. A végső eredményhirdetésnél a „Royalsoft" (BCE) csapata örülhetett a legjobban, második helyen a „Kutatócsoport" (SZTE) végzett, harmadikként pedig a „JBM" (Óbudai Egyetem) végzett.
A főnyeremények, a prágai utazás (ExxonMobil) és a salzburgi hoki meccs látogatás (Red Bull) mellett a partnerek jóvoltából számos más díj is gazdára talált. Infinity élményvezetés (Gablini), nyelvtanfolyamok (London Nyelvstúdió), IT magazinok (Computerworld, PC World, GameStar), előfizetések (IT Business), könyvek (Alinea Kiadó), könyvutalványok és karrier interjú (HVG és jobline.hu), vírusirtó szoftver licencek (ESET) vártak a döntősökre.
A részletes eredmények, fényképek megtekinthetők a bajnokság honlapján:
www.diakverseny.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.