Hirdetés

Itt a 21-hüvelykes Samsung OLED



|

Hirdetés

Az OLED technológiára több évig az LCD és a PDP (plazma) kijelző-technológia potenciális helyettesítőjeként tekintettek néhány alkalmazási területen.

Az OLED-kijelzőknek nincsen szükségük háttérvilágításra, így energiatakarékosabbak mint az LCD kijelzők, és a gyors mozgást is folyamatosabban jelenítik meg azoknál. Ezek a tulajdonságok vonzóvá tették ezeket a kijelzőket a hordozható elektronikai cikkek gyártói, és a síkképernyős TV-gyártóknak. Azonban a technológia még nem érte el azt a szintet, hogy lehetséges legyen a tömeggyártása. Ez alól kivételt képeznek egyes kisméretű kijelzők, amelyeket a mobiltelefonok, a digitális kamerák és a PDA-k számára gyártanak. A Samsung prototípusa 21-hüvelyk képátmérővel rendelkezik, és WUXGA (Wide Ultra Extended Graphics Array) felbontást biztosít.

Az eszköz további paraméterei közt megtalálható a 400 candela/négyzetméteres fényerősség, valamint az 5000:1 kontrasztarány is, amely a Samsung szerint alkalmassá teszi a kijelzőt a HD-videók megjelenítésére. A képernyő gyártási folyamatai között szerepel az amorf-szilícium (a-Si) technológia, amelyet néhány LCD-típusnál is alkalmaznak - így van lehetőség az új képernyők tömeggyártására a Samsung már meglévő LCD-gyártósóraival. "Jelenleg fontolgatjuk a tömeggyártás megkezdését" - mondta Chae Su Yeon, a Samsung szöuli szóvivője. Bár 2004-ben a japán Seiko Epson bemutatott egy 40-hüvelyk átmérőjű OLED-képernyőt, mégis a Samsung képernyője a méretbeli nyertes, mivel a Seiko Epson panelja négy darab 20-hüvelykes panelból tevődött össze.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.