Hirdetés

Itt a Google Health - egészségünkre!



|

A keresőóriás most egészségi állapotunkra fókuszál.

Hirdetés

A Google újabb szolgáltatással bővítette eddig sem csekély internetes csomagját: a Google Health segítségével rögzíthetjük egészségügyi adatainkat és - a tervek szerint - könnyebben találhatunk vele orvost vagy épp gyors megoldást problémáinkra.

 

0521ghealth.jpg

A rendszert próbálgatva legelőször az tűnik fel, hogy meglévő egészségügyi adataink felviteléhez erőteljes adatbázissal rendelkeznek, hiszen szokásos alapadataink és általános kondíciónk megadása után egy bőséges adathalmazból válogathatjuk ki jelenlegi és múltbeli kezeléseinket, allergiánkat, bármilyen vizsgálati eredményünket de akár azt is, milyen gyógyszerekre vagy reagensekre vagyunk immunisak.
A szolgáltatás nagy előnye azonban az, hogy adataink feltöltése után, azok figyelembe vételével bármikor kereshetünk orvost vagy más egészségügyi szolgáltatást a jelenlegi tartózkodási helyünkhöz közel. Sajnos ez egyelőre csak az Egyesült Államokban működik, és hivatalos forrásból nem tudni, mikor és milyen ütemezésben kerülnek fel európai címek (és hogy vajon ki tölti fel majd ezeket).
Amerikában mindenesetre már erőteljes felhördülést gerjesztett az oldal, mivel a személyiségi jogokra egyébként is igencsak túlérzékeny Államokban egy ilyen szolgáltatás azonnal kiváltja az összeesküvés-elméletek gyártóinak (néha jogos) gyanúját. A Google ugyan sietve biztosította a felhasználókat arról, hogy tökéletesen kontrollálni tudják, ki és milyen szinten férhet hozzá adataikhoz, a közönség mégis vegyes lelkesedéssel fogadta azt, hogy az eddigi gyakorlat szerint az egészségügyi intézményekben kiemelt biztonsággal kezelt személyi adatok talán nem lesznek száz százalékosan titkosak a Google Health szolgáltatás használatakor.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.