Hirdetés

Itt a Google közvetlen üzenetküldője



|

Azonnali üzenetküldőt készít a Google.

Hirdetés

Ennek érdekében bemutatták legújabb fejlesztésüket, az azonnali üzenetküldésre (Instant Message) és élő beszélgetésre alkalmas Google Talk-ot.

Elmondásuk szerint azért van szükség egyre újabb lehetőségekre a keresésen kívül, mert a felhasználók egyáltalán nem hűségesek és nem fognak egy keresőoldalt használni rendszeresen, ha azon kívül nem tud folyamatosan újításokkal szolgálni. Ráadásul a nagy vetélytársak, a Yahoo, a Microsoft és az America Online (AOL) is egymást letiporva versenyeznek a felhasználók kegyeiért.


A Google Talk versenyképessége abban rejlik, hogy a fejlesztők által igen kedvelt XMPP (Extensible Messaging and Presence Protocol) frameworkre épül. Jelenleg még a bétatesztelés zajlik és csak azok vehetik igénybe, akik rendelkeznek a Google féle Gmail levelezőrendszerhez saját felhasználónévvel. A két szolgáltatás ugyanis teljesen egymásba van ágyazva, valahogy úgy, ahogy az MSN esetében ez a hotmail levelezőrendszerrel történt. A Talk azonnal értesítést küld, ha új levél érkezett, ráadásul átveszi a Gmail kontaktlistán szereplő mailcímeket saját adatbázisába, jelezve azt, melyikük telepítette már fel a Talkot.

A Gmail szolgáltatás 2004. áprilisában indult és meghívásos alapon lehet hozzá csatlakozni, annak ellenére, hogy még mindig béta állapotban van. A meglévő felhasználók ötven meghívást kezdeményezhetnek. Ezzel a módszerrel azonban valószínűleg nem fog olyan gyorsan vagy olyan széles körben elterjedni, mint például a Microsoft MSN Messenger. Azonban látva a nagyobb IM szolgáltatók minimális hajlandóságát az együttműködésre, a Google törekvései között az is szerepel, hogy saját Talk szolgáltatását valamilyen módon kompatibilissá tehessék a többivel.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.