Hirdetés

Itt a stabil Google Chrome 12



|

A böngésző a biztonság, az adatvédelem és a grafikus megjelenítés terén hoz újdonságokat.

Hirdetés

A Google bejelentette, hogy kiadta a böngészőjének 12-es stabil változatát, amely főként a biztonság, az adatvédelem és a grafikus képességek terén hoz újdonságokat az előző kiadáshoz képest.


A Chrome immár képes ellenőrizni a Safe Browing technológiának köszönhetően az internetről letöltött fájlokat, megnézve, hogy azok vírusosak-e. Mindezt a Google elmondása alapján úgy teszi, hogy sem a kereső, sem az üzemeltetője nem rögzíti azt, hogy mely oldalon jártunk, s hogy ott pontosan mit töltöttünk le. A böngészőn belül ezen felül jobban kontrollálhatjuk azt, hogy a weboldalak milyen adatot tárolhatnak rólunk. Ez kiterjed a Flash Player Local Shared Object (LSO) adatokra is, amelyet korábban csak az Adobe weboldalán tudtunk beállítani egy online konfigurációs alkalmazás segítségével.

 



Végezetül a Chrome 12 már rendelkezik 3D CSS hardveres gyorsítással, amely jelentősen felgyorsítja a 3 dimenziós effektet használó oldalakat. Utóbbit a Chrome Experiment oldalon próbálhatjuk ki működés közben.

A Google elmondása szerint a Chrome böngésző automatikusan frissíti majd magát az elkövetkező napokban, a következő verzió pedig menetrendszerűen hat hét múlva érkezik majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.