Hirdetés

Itt az újabb EU-s árvágás! Csökken a roaming-percdíj!



|

Az Európai Bizottság július egytől tovább csökkenti a kontinensen érvényes roaming-tarifákat. Örülünk.

Hirdetés

Külföldről külföldre telefonálni nem olcsó mulatság. Ezt én magam is megtapasztaltam, amikor 2011-ben a Lufthansa sztrájkra miatt Frankfurtban ragadtam, de vissza kellett telefonálnom az Egyesült Államokba - az eredmény egy jó 50,000 forintos telefonszámla lett.

Hirdetés

Szerencsére az Unión belül ennyire nem vészes a helyzet, hiszen a Bizottság évek óta csökkenti a roamingdíjakat, a következő nagy vágás pedig pár nap múlva, július elsején lép hatályba. A mostani díjcsökkentés érinti mind a telefonbeszélgetések, mind a szöveges üzenetek percdíjait, sőt azok is jól járnak, akik az Instagramra vagy a Facebookra akarják feltölteni nyaralásuk emlékezetes pillanatait. Az adatroaming új összege 20 eurócent per megabájt lesz, míg egy SMS-ért hat centet kell fizetni. A hívások - ahogy eddig is - percalapon számlázódnak, a fogadott hívásokért öt centet, az indított hívásokért 19 centet kell július egytől fizetni. Az alábbi táblázat 2012-től mutatja be az évenkénti változásokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.