Hirdetés

Itt vannak az AMD 90 nanométeres lapkái



|

Hirdetés

A Goldman elemzői a minap találkoztak az AMD elnök-vezérigazgatójával, Hector Ruizzal, aki elmondta, hogy a cég már elkezdte kiszállítani a noteszgép processzorokat a gyártókhoz. Az asztali processzorok egy hónappal később követik őket, majd végül a szerverprocesszorok következnek. A lapkagyártók általában 4-6 héttel az előtt kezdik el kiszállítani a processzoraikat a PC gyártókhoz, hogy a rájuk épülő termékek megjelennének a piacon. A PC gyártók viszont addig nem jelentkeznek a piacon, míg úgy nem látják, kellő mennyiségű lapka készül a kereslet kielégítéséhez.

Az AMD első 90 nanométeres mobil processzora, az Oakville a harmadik negyedévre várható. A processzor a Mobile Athlon 64 architektúrára épül. Az asztali Athlon 64 processzor 90 nanométeres verziójának kódneve Winchester.

A 90 nanométeres átállás több lapkagyártónak döcögve ment, mint általában, ha csökkentik a komponensek méretét az újabb generáció bevezetésével. Az Intel az első negyedévben csúszott az asztali és mobil processzorának határidejével is. Az IBM egész évben küszködött a PowerPC970 FX 90 nanométeres átállásával, ami miatt több Apple termék is késve került piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.