Hirdetés

Itthon is hódít a VOIP



|

A chatet egyre inkább felváltja az online telefonálás.

Hirdetés

Átalakulnak az internetezési szokások, a hagyományos tevékenységek - e-mailezés, böngészés, informálódás, online magazinok olvasása - mellett egyre többen fedezik fel maguknak a világháló egyéb, hasznos vagy szórakoztató funkcióit - derült ki az NRC és a TNS 2007 első félévére vonatkozó kutatásából.

 

Továbbra is a kapcsolattartás fontos eszköze az internet, de a VoIP (Voice over IP) rendszerek terjedésével a chatet egyre inkább felváltja az online telefonálás. Az internetezők közel fele szokta alkalmanként felhívni ismerőseit a világhálón keresztül, 25 százalékuk ezt rendszeresen teszi.

 

Az elektronikus média is egyre nagyobb szerephez jut : a felmérésben résztvevők több mint fele (55 százalék) rádiózott, 29 százaléka pedig tévézett már a világhálón. A rendszeres online tévénézők aránya azonban - szemben a rádióhallgatókra jellemző 11 százalékkal - még csupán 2 százalék. A videómegosztó portálok is nagy népszerűségnek örvendenek: legalább alkalmanként 50 százalékuk keres fel hasonló oldalakat, 14 százalékuk pedig már töltött fel valamilyen videót.

 

internetestevekenyseg2007.jpg

 

Egyre többen veszik igénybe a világhálót ügyeik intézéséhez is. Az internetezők 61 százaléka hívta segítségül a webet álláskereséshez, míg 30 százalékuk hivatali teendőit is bonyolította már a virtuális térben. A netpolgárok 53 százaléka használta az internetet vásárlásra, az online fizetés azonban még mindig nagyon szűk körre jellemző: 2006 második félévéhez hasonlóan csupán a felhasználók alig több mint 10 százaléka próbálta ki ezt a lehetőséget. Az alacsony arány a bizalmatlanság mellett azzal is magyarázható, hogy csak az internetezők 30 százaléka rendelkezik online fizetésre alkalmas bankkártyával.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.