Hirdetés

Jaj, már csak 200 megabájt!



|

Hirdetés

Ilyenkor a Windows állandóan kiabál, hogy kevés szabad terület maradt. Hol kell ezt kikapcsolni, hiszen nincs rá szükségem?Bizony, a Windows XP gondosan figyelmeztet bennünket, ha valamelyik partíciónkon kórosan kicsi lesz az üres terület. Először akkor üzen, amikor 200 megabájt alá csökken. Amikor 80 megabájtnál is kevesebb marad, már egy kissé rámenősebb felirat jelenik meg, és marad is 30 másodpercen át a képernyőn, majd 4 óránként újra és újra feltűnik. Végül 50 megabájt alatt kitör a pánik: 30 másodpercig látható, 5 percenként ismétlődő üzenettel szembesülünk mindaddig, amíg fel nem szabadítunk némi helyet.

Aki nem szeretne részt venni ebben az ingyencirkuszban, az egyszerűen kikapcsolhatja a figyelmeztetést a TweakUI-val - a Taskbar pont alatt vegyük ki a pipát a Warn when low disk space jelölőnégyzetből. Még egyszerűbb kézzel a rendszerleíró-adatbázisban: a HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer kulcson belül hozzunk létre egy új duplaszóértéket NoLowDiskSpaceChecks néven, majd kattintsunk rá duplán, és adjunk neki 1-es értéket.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.