Hirdetés

Japán is kibékülhet a Bitcoinnal



|

Egyelőre visszatáncolt a japán kormány a Bitcoin szabályozásától.

Hirdetés

A japán kormány az elsők között akarta világszinten szabályozni és korlátok közé terelni a Bitcoint, azonban most - ha időlegesen is, de - visszatáncoltak az ötlettől. Úgy döntöttek, mindkét oldalt meghallgatják, és vitákat indítanak arról, hogy vajon miként, és egyáltalán kell-e szabályozni a digitális valutát. 

Hirdetés

Japánban az Mt. Gox tavalyi botránya verte ki a biztosítékot, amikor is 850 000 Bitcoin veszett el a semmiben - bár 200 000 előkerült, még így is 400 millió dollár úszott el nyom nélkül. Azóta a Bitcoint a világ legtöbb országa szeretné szabályozni, ellenben a digitális pénzt nem a nyomkövetésre tervezték. Bár illegális célokra is használják, sok nagy online kereskedő és kisebb üzlet is örömmel elfogadja a Bitcoint. 

Amerikában jelen pillanatban is dolgoznak a Bitcoinnal való kereskedelem jogi keretein - addig is adóköteles vagyontárgynak tekintik, és kiárusítják, amit az illegális Silk Road feketepiactól foglaltak le. Kínában ezzel egyszerre már korábban megtiltották a bankoknak a digitális pénz használatát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.