Hirdetés

Japán kézben a Palm OS fejlesztője



|

Hirdetés

A japán vállalat fejleszti a NetFront nevű mobil internetböngészőt, valamint számos szoftvert készít az NTT DoCoMo által forgalmazott harmadik generációs mobiltelefonokra.

A megállapodás értelmében a PalmSource az Access amerikai részlegébe olvad be. Az Access részvényenként 18,50 dollárt fizet a PalmSource-ért, ami 83 százalékos prémium a papírok tegnapi záróárához képest, ami 10,09 dollár volt. A bejelentést követően az Access részvényei 2,6 százalékkal drágultak. Az ügyletet mindkét cég igazgatótanácsa jóváhagyta és várhatóan az év végén zárul le.


A PalmSource egykoron a tenyérgépeket gyártó Palm szoftverfejlesztő részlege volt, azonban 2003 végén a két divíziót szétválasztották és önálló cégekké szervezték. A hardvergyártó részleg felvásárolta a Handspringet, így jött létre a PalmOne. A PalmSource idén májusban 30 millió dollárért eladta a Palm névvel kapcsolatos jogokat a PalmOne-nak, amely azóta vissza is vette régi nevét, július óta ismét Palm néven működik.

A tenyérgépek piacán egykor egyeduralkodónak számító Palm OS ma már csak másodhegedűs a Windows mobil változata mellett. A tavalyi első negyedévben még az eladott PDA-k 40,9 százaléka futtatott Palm szoftvert, most már csak 20 százalékuk - derül ki a Gartner adataiból. Eközben lassan de biztosan nőtt a mobil Windows népszerűsége, a Microsoft szoftvere a tavalyi 42 helyett már 46 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.