Hirdetés

Japán köztisztviselő nem érteni Google Csoportokat



|

Egyes minisztériumok véletlenül belsős anyagokat szivárogtattak ki.

Hirdetés

Az emberek jelentős része a belső kormányzati kommunikációs csatorna frázist meghallva valamiféle különleges tartalomkezelő platformra gondol, ám a valóság rengeteg esetben nem fedi ezen prekoncepciót. Itt van például a japán kormány, amelynek legalább hat minisztériuma a Google Csoportokon keresztül egyeztet különféle hivatalos ügyekben, ráadásul ezt eddig alapértelmezett jogosultsági beállítások mellett tették.


A problémát az jelenti, hogy a szolgáltatásban lévő csoportok a létrehozásukkor teljesen publikusak, így bárki megtekintheti a bennük folyó diskurzusok tartalmát, függetlenül az információk bizalmassági szintjétől. A The Next Web beszámolója alapján az utóbbi hónapokban a minisztériumok olyan 6000 esetben tettek belsős anyagokat az egész világ számára elérhetővé: többek közt jegyzetekről, tárgyalások beszélgetési pontjairól, interjúk átiratairól van szó.


Az ügyben érintett egyik minisztérium a környezetvédelmi volt, amely szóvivője a probléma ismertté válása után közölte, hogy már megtették a szükséges lépéseket a szivárgás megszüntetése érdekében, szerencsére tőlük semmilyen titkos anyag sem került ki a gikszernek köszönhetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.