Hirdetés

Japán: lecseréljük az internetet!



|

Japán jobbat alkot, mint az internet: ez a rendszer újabb, gyorsabb, erősebb, és biztonságosabb is lesz. Az internet ideje valóban lejárt volna?

Hirdetés

 

internet_map.jpg
Az Amerikai Egyesült Államok védelmi szervezete idén júliusban tett egy olyan kijelentést, mely szerint az internet elavult, és új rendszerre van szükség.

 

A DARPA célja a gyorsabb adatátvitel, a nagyobb megbízhatóság, az egyszerűbb konfigurációk, a költségcsökkentések, és az IP-címkiosztás leváltása. A szervezet azonban konkrét terveiről nem beszélt.

 

Japán viszont komoly lépéseket kíván tenni az ügyben, és saját kezébe veszi a kezdeményezést: 2020-ra olyan rendszert akarnak kiépíteni, amely okán az emberek elfelejtik, mi is az az internet, és, hogy létezett valaha.

 

Yoshihide Suga kommunikációs miniszter elmondta, a japán kormány keményen dolgozik az új rendszeren, amely sokkal gyorsabb, jobb, erősebb, és megbízhatóbb lesz.

 

Az adatátvitel óriási fejlődése mellett a biztonság is kulcsfontosságú: a rendszer az internethez viszonyítva sokkalta ellenállóbb lesz a vírusokkal szemben, és az esetlegesen jelentkező technikai problémák számát is minimalizálják majd.

internet_map2.jpg

2020-ra az új rendszer már polgári felhasználásra is alkalmas lesz, azonban Japán messzebb megy, mint, hogy csak saját országában alkalmazza az új világhálót. A kormányuk reméli, hogy Japán kulcsszerepet játszik majd az internetet felváltó technológiák megjelenésének időszakában.

 

A korszerűsítés ezzel nem ér véget. 2011-re Japán a a jelsugárzás terén teljes mértékben átáll analógról digitálisra. Ennek érdekében a gyártók olyan konvertereket készítenek majd, amelyekkel a régi tévékészülékek is képesek lesznek fogni a digitális jelet. Bár a cél, hogy ez az átalakító olcsó legyen, a szegény háztartások a tervek szerint ingyenesen kapnak majd az eszközből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.