Hirdetés

Japán szupercsoport venné át a PC-s piac uralmát



|

Egyes hírek szerint jövőre egyesülhet a Toshiba, a Fujitsu és a Vaio PC-s részlege.

Hirdetés

A Nikkei jelentése szerint hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások a három nagy japán vállalat képviselői között. A Fujitsu, a Toshiba és a Vaio a hírek szerint egyesítené erőit, hogy átvegye az uralmat a japán PC-s piac fölött, amit jelenleg a NEC Lenovo Japan Group ural 26%-os részesedéssel. Ha az üzlet létrejönne jövő áprilisban, 30 százalékukkal máris vezető erővé válnának.

Hirdetés

Miközben mind a három vállalat japán székhelyű, világszerte ismerik ezeket a márkákat. A Fujitsu leginkább Európában erős a laptopok terén, a Toshiba pedig Észak-Amerikában vált egészen népszerűvé. A Vaio 2014-ben szakadt el a Sonytól, legutóbb a Canvas Z csúcskategóriás tablettel jelentkezett az Egyesült Államokban, legfőbb részvényese pedig az a Japan Industrial Partners, amit a két másik érintett cég finanszíroz.

Bár konkrétumokat még természetesen nem ismerhetünk, hiszen a 2016 áprilisában esedékes egyesülésről egyelőre csak egyeztetnek, már körvonalazódik, mire számíthatunk. A túlélő név a Vaio lehetne, a Toshiba és a Fujitsu pedig a befektetések mellett a technológiáját, a gyártást és a szakembereit is átvinné az új cégóriásba. A trió a globális PC-s piacon még így sem lehetne nagy hal, de közösen már meghatározó tényezővé léphetnének elő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.