Hirdetés

Japánban házkutatást tartottak a Microsoftnál



|

Hirdetés

„A felügyelet munkatársai vizsgálatot folytatnak a Microsoft PC gyártókkal kötött licencmegállapodásainak záradékaival kapcsolatban” erősítette meg Araki Aki, a Microsoft Japan szóvivőnője. „Meggyőződésünk, hogy gyakorlatunk összhangban van a japán törvényekkel.” Araki megerősítette, hogy a vizsgálatot egy Microsoft csapat is segíti.

A Microsoft állítólag arra kényszerítette a japán PC gyártókat, hogy elfogadjanak egy olyan kikötést: akkor sem fordulnak bírósághoz, ha úgy találják, a szoftveróriás valamely technológiája nagyon hasonlít egy japán cég technológiájához, közölte a Kyodo hírügynökség csütörtökön a vizsgálathoz közelálló forrásokra hivatkozva. Az USA-ban és az EU-ban már folyt vizsgálat a Microsoft megszorító Windows licencelési gyakorlatáról.

A Microsoft szóvivője, Tom Brooks csütörtökön úgy reagált, hogy már kivette OEM szerződéseiből azokat a záradékokat, amelyek bizonyos ügyfeleik aggodalmát kiváltották, s az új szerződések szövegét mind az USA, mint az EU versenyhatóságai az előírásoknak megfelelőnek találták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.