Hirdetés

Játékkártya méretű az új Sony kamera



|

Hirdetés

A DCR-IP1K 39 mm vastag, 69 mm széles és 91 mm magas, ami nem sokkal nagyobb, mint egy csomag kártya. Tömege 30 százalékkal kisebb a Sony korábbi legkisebb kamerájánál, az DCR-IP7-nél. Súlya 230 gramm, ami negyedével kisebb, mint az IP7 310 grammos súlya. A kis méret a MicroMV kazettának köszönhető, ami kisebb, mint a legtöbb kamera által használt MiniDV kazetta - bár az IP7 is a MicroMV kazettát használja. Ehhez képest a lencsén, az alaplapon és a kazetta mechanikáján kellett csökkenteni. A kisebb méretet segítette elő az is, hogy a csatlakozók egy része a kamera bázis állomására került át, így az S-Video, az USB és az ILink felület - utóbbi a Sony IEEE1394 szabvány értelmezése. A kisebb méret mellett az IP1K jobb minőségű képeket is készít 1,1 megapixeles érzékelőjével, amelyből 1 millió pixelt használ állókép készítéséhez és 690 ezret videofelvételhez - míg az IP7 érzékelője 0.3 megapixeles volt csupán.

A kamera az állóképeket egy Memory Stick Duo kártyán tárolja, de a kamera támogatja az új PictBridge szabványt is, amely - egy kompatibilis nyomtatóval - lehetővé teszi a PC nélküli nyomtatást is. További elem a 10-szeres optikai zoom és a 2 hüvelykes érintőképernyő, melyen keresztül a kamera működtethető. A kamera a Sony F-szériás lítium ion akkuja egy feltöltésből 170 perces használatot tesz lehetővé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.