Hirdetés

Játékoknak álcázott vírus



|

Hirdetés

A napokban felfedezett Hagbard.A féreg kétféle terjedési formát ismer. Az egyik esetben fájlcserélő hálózatokon keresztül fertőzi meg a kiszemelt számítógépeket. A féreg meglehetősen megtévesztő lehet, ugyanis legtöbbször népszerű játékprogramoknak tünteti fel magát. Sokszor "Grand Theft Auto: San Andreas" vagy "Need for Speed Underground 2" címekkel bukkan fel. Amikor a felhasználó ezeket letölti, akkor azonnal megfertőzi a rendszert.

A Hagbard.A másik terjedési technikája az azonnali üzenetküldő szolgáltatásokon keresztül valósul meg. Ekkor a féreg olyan üzeneteket küldözget, amelyről a felhasználó azt hiheti, hogy valamely barátja vagy ismerőse küldte azt. Az üzenetekben pedig egy olyan hivatkozás szerepel, amely egy fertőzött állományra mutat.

Art Gilliland, az IMLogic egyik vezetője szerint a Hagbard.A nem egy szokványos, azonnali üzenetküldő szolgáltatásokon keresztül terjedő féreg, ugyanis az egy webszerver komponenst is telepít a kiszemelt számítógépekre. Ennek felhasználásával a támadók távoli adatokhoz férhetnek hozzá.

Graham Cluley, a Sophos egyik szakembere elmondta, hogy a Hagbard.A elsősorban az otthoni felhasználók számítógépeit veszélyezteti. A vállalati felhasználók körében ez a féreg kevésbé terjed.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.