Hirdetés

Jogvédelem francia módra



|

Az Apple a kalózkodás állami támogatásának nevezte a törvényt.

Hirdetés

A francia internetezők mostantól börtönbűntetésre ítélhetők illegális zeneletöltésért, ugyanakkor a vállalatoknak (mint például az Apple), akik zenéik védelmére alkalmazzák a digitális jogvédelem technológiáit (DRM), meg kell osztaniuk védelmi rendszerük részleteit versenytársaikkal együttműködés szándék esetén.

A hazánkban is ismert BSA véleménye szerint a törvény, mely szerzői jogok védelmére hivatott tulajdonképpen épp hogy aláaknázza a védelmi erőfeszítéseket. Főként azt bírálták, hogy a törvény megköveteli a másolásvédelmi szoftverek fejleszőitől, hogy információkat adjanak ki biztonsági technológiáikról. A Business Software Alliance Egyúttal élesen bírálta a jogszabályt, miszerint nem illeszkedik az európai intellektuális javakról hozott szabályokhoz, pedig éppen ezekhez kellene idomítania a francia jogi szabályozást. Egyúttal erős kontrasztban áll a francia jogtörténelemmel, mely hagyományosan a szerzői jogok védelmében igen erős.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.