Hirdetés

Jöhet a magyar NSA-bizottság



|

A Fidesz kiderítené, hogy történt-e itthon bárminemű visszaélés az ügynökség részéről.

Hirdetés

Ugyan a Fidesz mostanában nem a vizsgálóbizottságok feltétlen híve, azonban dr. Kocsis Máté kommunikációs igazgató tegnap beadott egy határozati javaslatot, amely célja a hazai NSA-bizottság megalakítása. A csoport 8 főből állna, a tagok külön fizetséget nem kapnának a munkájukért, a jelentésüket 2014. március 18-ig kellene benyújtaniuk az Országgyűlésnek.

Hirdetés


„А WikiLeaks egész Európát érintő lehallgatási botrányról tett közzé adatokat. Egyes hírek szerint Németország, Franciaország, Spanyolország mellett Magyarország is érintett lehet, így hazai vezetőket, üzletembereket hallgathattak le és használták fel személyes adataikat.


Indokolt, hogy kiderüljön, mi az igazságtartalma az ügynek, hallgattak-e le embereket Magyarországon, és ha igen, mire használták fel az adatokat? Vannak-e, és ha igen, milyen befolyásszerzési-kísérletek a magyar közéletben, gazdasági életben külföldi érdekcsoportok részéről? Ennek tisztázására tartjuk szükségesnek a vizsgálóbizottság létrehozását” – áll a beadvány indoklásában. A csoport pontos feladata pontokba szedve ebben a PDF-ben olvasható


(Forrás: VS.hu, Parlament.hu | Fotó: Digitale Gesellschaft / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.