Hirdetés

John Cusack, Oliver Stone és Maggie Gyllenhaal az NSA ellen



|

Az Electronic Frontier Foundation ismert filmesekkel, színészekkel, aktivistákkal és informátorokkal kampányol az NSA-megfigyelések ellen.

Hirdetés

Az Electronic Frontier Foundation (EFF) nevű jogvédő szervezet hivatalosan is elindította az Egyesült Államok belbiztonsági szolgálatának (National Security Agency, NSA) megfigyelési gyakorlata ellen tiltakozó, Stop Watching US címmel megrendezett kampányát.

Az EFF ismert sztárokat, informátorokat és aktivistákat nyert meg az ügynek; pénteken bemutatott videójában mások mellett John Cusack, Oliver Stone, Maggie Gyllenhaal és Wil Wheaton tiltakozik az USA állampolgáraimnak megfigyelése ellen.

Hirdetés

A szervezet azt reméli, hogy az elismert sztárok bevonásával könnyebben meggyőzheti az amerikai állampolgárokat, emeljék fel szavukat az NSA adatgyűjtése ellen. Az EFF október 26-án nagyszabású megmozdulást tart: a Rally Against Mass Surveillance című rendezvény megszervezésében az Amerikai Polgári Jogi Unió (ACLU) és más szervezetek is részt vettek.

A kampányt Edward Snowden is támogatja. Az NSA-botrány kirobbantója a Stop Watching Us weboldalán üzent az EFF szimpatizánsainak és az amerikai polgároknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.