Hirdetés

Jól teljesített a Nokia az első negyedévben



|

Hirdetés

A jó eredmények elsősorban annak köszönhetők, hogy a cég a tavalyi évhez képest 40 százalékkal több mobiltelefont értékesített, megszilárdítva vezető helyét a piacon. - A CDMA üzletág átalakításához kapcsolódó 14 millió euró összegű kiadás, mely a könyvelésben a mobiltelefonoknál jelentkezik - A Vállalati Megoldások üzletág átszervezéséhez kötődő egyszeri 8 millió euró összegű kiadás Ezek a különleges tételek érintették a negyedéves nettó profit mértékét, a részvényenkénti nyereséget azonban csupán elhanyagolható mértékben befolyásolták.
A Nokia 2005 első negyedévi pénzügyi bevétele magában foglal egy 40 millió eurós pozitív tételt, amely a France Telecom részvények egy részének eladásából eredő nyereséggel kapcsolatos. A Multimedia üzletág átszervezésének negatív hatása 2005 első negyedévében 15 millió euró volt. Ezen tételeknek az 2005 első negyedéves részvényhozamra - mind az alap-, mind a módosított hozamra - gyakorolt nettó hatása elhanyagolható. Előzetes becslések alapján az iparág összes negyedéves értékesítése 215 millió darab készülék, mely az előző negyedévhez képest 12 százalékos visszaesés, éves összehasonlításban azonban és 27 százalékos növekedés. A Nokia negyedéves készülék volumene 75.1 millió darab volt, mely 10 százalékos visszaesés az előző negyedévhez képest, 40 százalékos növekedés azonban éves összehasonlításban.
Előzetes becslések alapján a Nokia negyedik negyedéves piaci részesedése 35 százalék volt, mely 1 százalékos bővülés az előző negyedévhez képest, és 3 százalékos növekedés éves összehasonlításban. A Nokia értékesítési árbevétele az Egyesült Államokban közel megduplázódott az előző év azonos időszakához képest.A készülékek átlagos eladási ára 103 euróra nőtt az előző negyedéves 99 euróhoz képest.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.